Sunday, October 11, 2009

Elijah's Scribepost for October 10 2009

Red Question-
1. If the coins were stacked how tall would the stack be ?
( canadian ; pennies, nickels, dimes, and quarters. I dont have american coins )

Pennies:

50 pennies = 26 inches

100 pennies= 52 inches
value : 1 dollar
( sorry i couldnt stack it in 100 pennies. it kept falling. )

Nickels:


20 nickels= 13 inches
value : 1 dollar

Dimes:

10 dimes: 4 inches
value- 1 dollar


Quarters:

4 quarters : 1 inch
value: 1 dollar

Answer:
If the coins were stacked, it would be 1750 inches tall..

100 pennies
20 nickels
10 dimes
4 quarters
Total= 4 dollars


Pennies- 52 inches
Nickels-13 inches
Dimes-4 inches
Quarters- 1 inch
Total= 70 inches


4 dollars = 70 inches

4 x 25 = 100
70 x 25 = 1750 inches


Purple Question-
2. If you share the money with 10 people how much does everyone get?
Well, there's 100 dollars in the jar. If it's shared with 10 people, equally, everyone will get 10 dollars. Because 10/100 = 10.

Example:
each 10 people will get :

200 pennies = 2 dollars
60 nickels = 3 dollars
30 dime = 3 dollars
8 quarters = 2 dollars

equals- 10 dollars



( The empty space above, means the jar is not full. )



part 2-
re-make of the red question.
If the coins were stacked how tall would the stack be?


Pennies -

There is 50 pennies ^
1 penny- 2 mm

50 x 2 mm = 100 mm
50 pennies- 100 mm
value- 50 cents


Nickels -

There is 20 nickels ^
1 nickel- 3 mm

20 x 3 mm = 60 mm
20 nickels- 60 mm
value- 1 dollar


Dimes -


There is 10 dimes ^
1 dime - 1 mm

10 x 1 mm = 10 mm
10 dimes - 10 mm
value- 1 dollar


Quarters-

There is 4 quarters ^
1 quarter - 2 mm


4 x 2 mm= 8 mm
4 quarters- 8 mm
value- 1 dollar




Loonie -

There is 25 ^
1 loonie - 3 mm

25 x 3 = 75 mm
25 loonies - 75 mm
value- 25 dollars

Toonie -


There are 20 toonies ^
1 toonie- 3 mm

20 x 3= 60 mm
20 toonies - 60 mm
value- 40 dollars




Other Question:
How full is the jar using canadian coins ?

Using US coins- 1350 coins in the jar

Using Canada coins- 350 coins in the jar


1350/2 = 675
675/2 = 337.5

^ closer to 350.

3 comments:

Mr. H said...

You are going in the right direction..... But you have strayed from the path try again and you will be successful

JOSE841 said...

wow, it looked like you put a lot of work into your scribe!! I love the way you took your own pictures. Harbeck i do not understand what you mean by " But you have strayed from the path try again " ANYWAYS goooood job elijah that was reallly nice!!

elijah841 said...

Mr harbeck ; thnk you i'll try to improve on it.

Josh ; Thnks, yours was nice too.

Statcounter

About This Blog

Lorem Ipsum

Calculator





powered by math calculator at calculator.net

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP