Wednesday, February 3, 2010

Princess' Scribepost for February 3, 2010

2. Your friend shows you how to calculate the cost of an item including tax using several steps. You tell her that you can do the calculation in one step. Show how you would do this.

Example:
item - $200
taxes - 5 % + 7 % = 12 %
200 x 1.12 = $224


4. Chris purchased the following items:
• 2 binders at $4.99 each
• 1 math set for $3.99
• a backpack for $19.99
Find the total cost including 5% GST
and 7% PST. (12 %)

4.99 (2) + 3.99 + 19.99 = 33.96
33.96 x 1.12 = $38.04


6. A store discounted items by 50% off the
original price one week. The following
week an additional 10% was taken off the
already reduced price. The regular price
of a CD player was $85.00. What is the
reduced price in the second week?













(p.s. sorry if it doesn't make any sense, if you don't understand please feel free to leave some questions on the comments)



2 comments:

carla841 said...

Great Job Princess, You explained everything very well. There's really nothing else to say... good job !

elijah841 said...

Hey Princess,

Good job ! I see you like doing that one step thing and you seem to understand it very well . For question 6 the ratio table was done nicely but, should you have the " )x 10 " things. but,yea thats all I'll have to say. Good job !

Statcounter

About This Blog

Lorem Ipsum

Calculator





powered by math calculator at calculator.net

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP