Thursday, February 4, 2010

Elona's Scribe post for February 4, 2010

Pages 148-149 & 150 - 151.

4.
Chris purchased the following items:
- 2 binders at $4.99 each
- 1 math set for $3.99
- a backpack for $19.99
Find the total cost including 5% GST
and 7% PST.

{ANSWER}
4.99 + 4.99 = 9.98
9.98 + 3.99 + 19.99= 33.96.
33.96
÷ 100 x 12 = 4.07
4.07 + 33.96 = 38.03. (Or .04)

2.
Your friend shows you how to calculate the cost of an item including tax using several steps. You tell her that you can do the calculation in one step. Show how you would do this.

For example:
An item costs $40.
The tax is 5% GST and 7% PST
40 ÷ 100 x 12 = 4.8.
4.8 + 40 = $44.80.

6.
A store discounted items by 50% off the
original price one week. The following
week an additional 10% was taken off the
already reduced price. The regular price
of a CD player was $85.00. What is the
reduced price in the second week?

*Do not steal, please*











1 comment:

elijah841 said...

Hey Elona ,

Good job ! Looks like everything is done well . but for questions 4 and 2. you could atleast put a ratio table or the part/whole thing. But on question 6 the ratio table was nicely done. again, goodjob .

Statcounter

About This Blog

Lorem Ipsum

Calculator





powered by math calculator at calculator.net

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP